Jaren ervaring in het koppelen met diverse boekhoudsoftware
Koppelingen tussen maatwerkapplicaties en boekhoudsoftware

Koppelingen met boekhoudsoftware

Als bedrijf kan je niet zonder boekhoudsoftware. Facturering, Btw-aangifte, het aanmaken van offertes en zoveel meer. Als bedrijf kan je ervoor kiezen om dit allemaal in Excel te doen. Dat raden wij af. Ook kan je als bedrijf besluiten om maatwerksoftware te laten ontwikkelen. In specifieke gevallen biedt dit enorme voordelen. Echter kiezen veel organisaties ervoor om gebruik te maken van standaard boekhoudsoftwarepakketten zoals: Exact, Visma, Twinfield, AFAS of Unit 4. Maar hoe zorg je er nu voor dat alle data uit jouw organisatie ook in deze boekhoudsoftware terecht komt? En bewaak je de kwaliteit van alle data in alle systemen?

Direct contact opnemen

Koppel jouw maatwerkapplicaties aan boekhoudsoftware

In een organisatie leven enorm veel systemen. Niet gek, want in organisaties werken veel mensen in verschillende disciplines. Operations, Sales, Marketing, Logistiek, Finance, HR en ga zo maar door. Al deze afdelingen creëren data en hebben op hun beurt data nodig om hun taken succesvol af te ronden.

Boekhouddata alleen voor Finance? Echt niet!

Veel van deze data wordt in meerdere disciplines gebruikt. Neem bijvoorbeeld de transactie marge van een bepaald product. Marketing gebruikt deze informatie voor het berekenen van ROI of CLV. Binnen Finance kan het gebruikt worden om budgetteringen vast te stellen en binnen het Sales team wordt de maximale korting voor key accounts vastgesteld op basis van de transactie marge.

Het is dus belangrijk dat deze data overal beschikbaar is. Met andere woorden: er is een grote behoefte aan het koppelen van bedrijfssystemen aan softwarepakketten zoals boekhoudsoftware.

Eén waarheid voor verschillende systemen

Bij het delen van data tussen afdelingen en disciplines ontstaat vaak een probleem. De informatie die we uit data halen veranderd doordat we steeds nieuwe data tot onze beschikking krijgen. De informatie wordt ge-update. Zo veranderd de transactie marge van producten wanneer Sales en Marketing besluiten om de prijs van een product aan te passen terwijl de inkoopprijs van de grondstoffen, halffabricaten of het product gelijk blijven.

Deze ge-update informatie moet overal, in elk bedrijfssysteem, gelijk zijn. Om dit te bereiken dienen alle systemen, zoals het boekhoudsysteem en de maatwerkapplicaties, aan elkaar gekoppeld te worden. Het mooiste is om alle data op één centrale plek op te slaan en vanuit daar alle systemen van de laatste data te voorzien. Echter is het ook mogelijk om met koppelingen de data in de verschillende systemen te houden en simpelweg door te geven aan elkaar. Onze data architecten kunnen samen met jou bekijken welke manier het beste past binnen jouw organisatie.

Direct contact opnemen

Ervaring met diverse boekhoudsoftwarepaketten

Onze low-code specialisten en developers hebben in de loop der jaren diverse koppelingen ontwikkeld met verschillende boekhoudsoftwarepakketten. Softwarepakketen als AFAS, Exact, Visma, Twinfield en Unit4 zijn allemaal al voorbij gekomen. Daarnaast kunnen onze developers en Mendix specialisten jouw organisatie ook helpen met andere pakketten, zolang het boekhoudpakket maar een API beschikbaar stelt.

Exact Logo

Exact

Exact is de marktleider in business software binnen de Benelux. Het bedrijf wordt gekenmerkt door hun pragmatische instelling. Alles kan en Exact geeft je alle handvaten om jouw bedrijf te laten groeien, aldus Exact zelf. Hun producten variëren van boekhoudsoftware tot projectmanagement en allerlei systemen daar omheen. Ze bieden oplossingen voor ZZP’ers tot Enterprise in diverse branches.

Vanuit hun visie dat alles kan heeft Exact tijd en energie gestoken in hun API’s. Daar gebruik te maken van hun API koppelingen kan enorm veel mogelijk worden. Je moet het alleen nog wel even doen. En dat laatste is waar veel bedrijven problemen mee hebben. Niet elk bedrijf beschikt over (voldoende) development capaciteit om hun eigen maatwerkapplicaties te koppelen met Exact. Gillz kan dan helpen.

Direct contact opnemen
Visma Logo

Visma

Visma bezit, net als haar concurrenten, een rijk portfolio aan bedrijfssoftware oplossingen. Eén van de meest gebruikte toepassingen is hun boekhoudsoftware. Binnen Gillz maken wij ook gebruik van Visma. Het bedrijf onderscheidt zich van andere boekhoudprogramma’s doordat zij een iets andere visie hebben. Ze leveren niet zozeer alleen softwarepakketten, maar zijn meer gefocust op de behoefte van bedrijven. Stel jij hebt als bedrijf al eigen maatwerkapplicaties, maar hebt nog wel behoefte aan specifieke boekhoudfunctionaliteiten, zoals het opstellen van offertes, dan kan je gebruik maken van de Visma API. Zo integreer je boekhoudfuncionaliteiten in jouw eigen Mendix applicaties, CRM systemen of maatwerkapplicaties.

Twinfield logo

Twinfield

Waar Exact marktleider in boekhoudsoftware is binnen de Benelux is Twinfield dat internationaal. Twinfield, onderdeel van het Nederlandse bedrijf Wolters Kluwer, vermarkt zichzelf als een echt boekhoudpakket. Het richt zich volledig op accountants en financiële professionals. Twinfield biedt, volgens eigen zeggen, +300 koppelingen aan met andere systemen waaronder een koppeling met Salesforce, Mollie, Power BI en nog veel meer. Echter hebben ze natuurlijk geen out-of-the-box koppeling met jouw maatwerkapplicaties. Om dat mogelijk te maken kunnen onze developers wel een API aanspreken en koppelen met de bedrijfsapplicaties die jullie momenteel al gebruiken. Wel zo fijn!

AFAS logo

AFAS

Softwarebedrijf AFAS uit Leusden biedt ook een boekhoudingsprogramma aan voor het MKB en grotere organisaties. Geen ingewikkelde verhalen. AFAS doet wat het zegt. Een nuchter Nederlands bedrijf. Om de ZZP’er en kleine ondernemingen te helpen hebben ze zelfs een speciaal pakket ontwikkeld. Echter wil je jouw maatwerkapplicaties koppelen aan AFAS dan vergt dit redelijk wat expertise in API’s en development. Gelukkig hebben wij een aantal specialisten die jouw bedrijf daarmee kunnen helpen.

Direct contact opnemen
Unit4 Logo

Unit4

Een van de meest complete boekhoudsoftware is die van Unit4. Zeker voor het MKB is Unit4 een zeer gewild boekhoudpakket, maar ook voor de Enterprise heeft het pakket genoeg te bieden. Unit4 heeft een uitgebreid ERP product, Financiële planningssoftware, software voor HRM, Finance en speciaal voor Hogescholen en Universiteiten.

Het koppelen van jouw eigen bedrijfssoftware zoals jullie mobiele app, bedrijfsapplicaties of de website is mogelijk met de API van Unit4. De documentatie richt zich vooral op developers, wat het koppelen niet eenvoudig maakt, maar daar kunnen onze specialisten jouw bedrijf in assisteren. De REST API van Unit4 biedt diverse mogelijkheden om data tussen het systeem en andere bedrijfssoftware te delen.

Hulp nodig bij het koppelen van boekhoudsoftware?

Vraag direct meer informatie aan via onze website. Dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact op. Schrijf je hier eenvoudig in.


Direct informatie aanvragen

Of vraag direct naar de mogelijkheden bij onze specialisten door te mailen naar: b.vanderpanne@gillz.nl of te bellen naar 0172 – 785 464. Dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag!

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: