De gemiddelde Nederlander spendeert meer dan 60 uur per maand op zijn smartphone. Zo ook jouw doelgroep.
Android en iOS mobiele app ontwikkeling

Mobile apps voor iOS en Android

Het hebben van een goede app duidt niet alleen op innovatiekracht van een organisatie, maar is vandaag de dag belangrijk om relevant te blijven. Maar het ontwikkelen van een intuïtieve app voor zowel Android als iOS en die ook nog wat toevoegt aan jouw organisatie, is een kunst.

Een kunst die wij beoefenen met ons team vol met developers, analisten en marketeers. Samen kijken we naar de wensen van jouw bedrijf en de behoefte van jullie klanten. Vanuit daar bepalen we welke technieken ingezet gaan worden voor de development van jouw applicatie. Ook nemen we door voor welke platformen (e.g. Android of iOS) de app geschikt moet zijn en voor welke devices. Zo maken wij niet alleen apps voor mobiel, maar ook voor tablets en smartwatches. Naast de frontend, hetgeen waar jouw gebruikers mee interacteren, maken wij ook backend systemen voor jouw app. Kortom, alles voor jouw bedrijf om te kunnen ondernemen.

Direct contact opnemen

Wat voor type apps kan Gillz ontwikkelen voor mij?

De ontwikkelingen in de techniek gaan snel. Er zijn talloze programmeertalen en frameworks waarmee apps ontwikkeld kunnen worden. Maar de enorme ontwikkeling in hardware en software maakt ook dat veel technieken en frameworks snel achterhaald zijn. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Op het moment zijn er grofweg drie methodes in de markt om apps mee te ontwikkelen: native development, hybride apps en (progressive) web apps.

Native apps

Native development houdt in dat de app specifiek ontwikkeld wordt voor één platform waardoor de best mogelijke gebruikerservaring gerealiseerd kan worden. Het nadeel van native development is dat de app specifiek geprogrammeerd moet worden voor Android of iOS waardoor je meerdere codebases krijgt. Dit maakt de ontwikkeling en het doorontwikkelen van de app tijdsintensiever en duurder dan alternatieve methodes. Echter, binnen Gillz gebruiken wij in veel projecten React Native. Hierdoor kunnen we door middel van één code toch native Android en iOS apps ontwikkelen zonder dat dit ten koste gaat van de performance van de app. Zodat jouw gebruikers de ultieme gebruikerservaring krijgen en het (door)ontwikkelen van de app betaalbaar blijft. De apps van Facebook, Instagram en Tesla zijn gemaakt met behulp van React Native.

Hybride apps

Een alternatief voor native app development zijn hybride apps. In deze methode wordt een app ontwikkeld in websitecode en vervolgens door hulpmiddelen zoals Cordova, Ionic of PhoneGap verpakt in een webview. Het eindresultaat is een app die gebruikers op hun smartphone of tablet kunnen installeren. Een hybride app heeft als nadeel dat de performance en de gebruiksvriendelijkheid minder zijn dan native apps. Het gebruik van een hybride app voelt alsof de gebruiker een mobile website opent. De apps Evernote, Untappd en JustWatch zijn ooit gebouwd als hybrid app.

Direct contact opnemen

Progressive Web Apps

Naast Native en Hybride apps is het ook mogelijk om jouw gebruikers een Progressive Web App aan te bieden. Progressive Web Apps (PWA) zijn websites met extra functionaliteiten. Zo kan een PWA ook gebruikt worden wanneer de gebruiker geen internet tot zijn of haar beschikking heeft. Daarnaast is het gebruiken van een Progressive Web App stukken sneller dan het gebruiken van een normale website en biedt het de mogelijkheid om push notificaties naar gebruikers te sturen. Dit komt omdat PWA ook geïnstalleerd kunnen worden op het toestel van jouw gebruikers. Het installeren van een Progressive Web App gaat niet via de App store (iOS) of Play store (Android), maar via jouw eigen website. Het nadeel van Progressive Web Apps is dat de applicatie eigenlijk in een browser draait. Waardoor de ondersteuning van jouw PWA afhangt van de technologieën die een browser ondersteund. Merken zoals Twitter, Uber en Forbes maken al gebruik van PWA’s.

De juiste app voor mijn bedrijf

Er is enorm veel mogelijk, maar wat is nu de juiste soort mobile app voor jouw bedrijf? Daarmee gaan wij je helpen. Neem gerust contact met ons op om jouw ideeën en de mogelijkheden daarvan door te spreken. Naar aanleiding van de eerste gesprekken kan Gillz jou goed adviseren welke app het beste past bij de wensen van jouw bedrijf en de behoefte van jouw doelgroep. Op basis van de gekozen techniek kunnen wij een goede prijsindicatie geven. Zo zorgen we er samen voor een mobile app om trots op te zijn.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: