Met de provider kan pay-per-use eenvoudig en snel geïmplementeerd worden
Pay-per-use provider is gemakkelijk betalen per app

Gemakkelijk pay-per-use integreren in jouw bedrijf

Er is een revolutie gaande in de wereld van de prijsstrategie. Pay-per-use (PPU). Met deze betaalmethode betalen consumenten alleen voor het daadwerkelijke gebruik. Maar pay-per-use biedt ook enorme voordelen voor bedrijven. Zo maakt het betalen per gebruik het mogelijkheid om dynamische prijzen (dynamic pricing) te hanteren en opent het deuren naar nieuwe segmenten in de markt. Om jouw bedrijf op weg te helpen met het inzetten van pay-per-use bieden wij de pay-per-use provider aan. Voeg jouw bedrijf toe aan het PPU transaction platform of integreer eenvoudig onze mobile SDK in je eigen apps.

Voordelen van pay-per-use voor jouw bedrijf

1. Dynamic pricing

De prijs van een product en de vraag naar het product hangen nauw met elkaar samen. Gaat de prijs omhoog dan daalt de vraag en vice versa. Ter illustratie, zijn er weinig bezoekers in jouw pretpark? Dan kan je de prijs naar beneden doen om het bezoek aantrekkelijker te maken. Is het juist enorm druk? Dan kan een prijsstijging doorgevoerd worden om een betere prijs-vraag balans te creëren. Door gebruik te maken van pay-per-use is het mogelijk om real-time in te spelen op vraag en aanbod. Iets wat met traditionele tickets niet mogelijk is.

2. Nieuwe marktsegmenten aanspreken

Het verdienmodel achter een product of dienst heeft enorme invloed op de doelgroep die je aanspreekt. Met pay-per-use kunnen andere marktsegmenten aangesproken worden dan eerder het geval was. Zo is PPU voornamelijk interessant voor gebruikers die kort gebruik willen maken van een dienst. Daarnaast verlaagt het betalen per gebruik ook de drempel om een product of dienst uit te proberen, vanwege de lagere kosten per eenmalig gebruik.

3. Meer inzichten in het gebruik van jouw producten en diensten

Het aanbieden van pay-per-use heeft als grote voordeel dat de consument zelf aangeeft wanneer, en eventueel ook waar en hoe, het gebruik heeft gemaakt van een jouw producten en diensten. Dit zijn zeer waardevolle inzichten die gebruikt kunnen worden om de bedrijfsvoering verder te optimaliseren.

4. Beter plannen van schaarste resources en multifunctionaliteit

Binnen sommige dienstverleningen speelt schaarste van resources een grote rol. Denk hierbij aan de capaciteit van een ruimte (e.g. werkplekken, pretparken, cursussen) of de bezettingsgraad van een goed (e.g. huurvoertuig of professioneel gereedschap). Door het inzetten van pay-per-use wordt het aantrekkelijker om voor een kortere tijd gebruik te maken van jouw vergaderlocaties, huurbusjes, repetitieruimtes of andere diensten.

Direct contact opnemen

Voorbeelden van pay-per-use services

Pay-per-use is enorm in opkomst. In verschillende markten vindt disruptie plaats door de intreding van PPU toepassingen. Een aantal voorbeelden zijn:

  1. Homie wasmachine verhuur [Witgoed];
  2. ByHours om een hotelkamer voor 3,12 of 48 uur te boeken [Hoteliers];
  3. Blendle voor het betalen per (nieuws)artikel [Media];
  4. Google BigQuery een datawarehouse waar je betaalt per database-query [Software];
  5. Zipcar voor het privé gebruik van voertuigen [Personenvervoer].


Beginnen met pay-per-use

Overtuigd van de voordelen van pay-per-use? Wacht dan niet te lang met implementeren. Iedere dag zien we nieuwe voorbeelden van PPU oplossingen in diverse industrieën. Nu is het moment om in te spelen op deze kans in jouw markt.

Gemakkelijk integratie

Om bedrijven op weg te helpen met het aanbieden van PPU bieden wij de pay-per-use provider aan. Hiermee kan het PPU verdienmodel eenvoudig en snel geïmplementeerd worden binnen jouw bedrijfsvoering.

Het pay-per-use transaction platform

Met ons pay-per-use transaction platform bieden we diverse tools aan om PPU betalingsverkeer mogelijk te maken. Met barcode, QR-code en GPS technologie kunnen betalingen geïnitialiseerd en gevalideerd worden. Door het inzetten van deze technologieën is het mogelijk om jouw klanten een geweldige gebruikerservaring te bieden. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Adyen cerdit check. Hiermee bouw je extra zekerheid in voor jouw bedrijf. Vervolgens kun je middels onze API alle betalingsverkeer data opvragen. Waarmee je jouw dienst verder kunt optimaliseren.

Direct contact opnemen

De mobile app SDK

Heb je al een mobile app waarin je PPU wilt aanbieden? Geen probleem. Met behulp van een SDK kan de pay-per-use provider eenvoudig gekoppeld worden met jullie apps. De SDK maakt het mogelijk om pay-per-use snel te integreren in bestaande mobile apps. Met als voordeel dat je volledige controle over de customer journey houdt.


Gelijk beginnen? Neem vrijblijvend contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten door te mailen naar Bob van der Panne of door te bellen naar 06-18488698.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: