Laat jouw software testen door onafhankelijke experts
Software testing Analyse

Software Testing Analyse

Software Testing is enorm belangrijk. Als software niet naar behoren werkt heeft dit grote gevolgen voor jouw organisatie. Wanneer eindgebruikers (werknemers of klanten) geen vertrouwen meer hebben in de software, wordt deze niet meer gebruikt. Daarnaast kunnen security issues en gebrekkige kwaliteit tot hoge kosten en tijdsinvesteringen leiden.

Hoe betrouwbaar zijn jullie software applicaties? Laat het checken door onze technisch specialisten. Wij analyseren ondermeer de security, performance en onderhoudbaarheid van jullie maatwerk applicaties. Alle bevindingen worden netjes verwerkt in een overzichtelijk rapport. Het rapport nemen wij gezamenlijk met jullie door waardoor jullie alle tijd hebben om vragen te stellen aan onze experts. Uiteindelijk wordt het rapport afgesloten met een onafhankelijk eindadvies.

Meer weten? Mail ons!

Het belang van Software Testing

Low code and Development vector gillz

Betrouwbaarheid

Het is enorm belangrijk dat software betrouwbaar is en goed werkt. Wanneer een gebruiker de software niet vertrouwt, wordt de software niet meer gebruikt. Zonde van alle kosten en tijdsinvesteringen.

Opleiden medewerkers tot Citizen developers vector gillz

Risicobeperking

Software testing wordt door veel bedrijven ingezet om risico’s te analyseren en te beperken. Er zijn verschillende technische tests nodig om een goed beeld te krijgen van mogelijke software risico’s. Laat deze tests over aan een onafhankelijke expert.

Begin klein, eindig groots

Klaar voor de toekomst

Goede software heeft de flexabiliteit om mee te groeien met de organisatie en de markt. Onze experts controleren in hoeverre jullie software applicaties klaar zijn voor de toekomst. Wij kijken naar schaalbaarheid, volume en code quality.

De 5 onderdelen van Software Testing

Software Testing

Bij Gillz testen we software op vijf kerngebieden:

  1. Performance testing
  2. Security testing
  3. Maintainance testing
  4. User Experience testing
  5. Functional testing

De eerste drie testcategorieën zijn van toepassing op vrijwel alle Software Test aanvragen. Optioneel kunnen onze experts nog User Experience testen en Functionele testen uitvoeren.

Benieuwd hoe wij jullie software applicaties gaan testen?

Neem direct contact op

Hoe wij jouw applicatie(s) testen

Performance testing

Performance testing

Binnen performance testing letten onze experts op de prestaties van jullie software. Dankzij stresstesten, volumetesten en loadtesten krijgen wij een goed beeld van de stabiliteit, snelheid en betrouwbaarheid van jullie software.

Security testing

Security testing is een type softwaretest dat kwetsbaarheden, bedreigingen en risico's in een software applicatie blootlegt. Het doel van deze test is om alle mogelijke gevaren en zwakheden van het systeem te identificeren die kunnen leiden tot verlies van informatie, geld, tijd en de reputatie van de organisatie.

Security testing
Maintenance testing

Maintainance testing

Voor het lange termijn succes van jullie software is het belangrijk dat de applicatie(s) onderhoudbaar zijn. Wij checken dit door te kijken naar een aantal factoren: code quality, documentatie, CI/CD, environments, version control, upgrades, compatibility en de bug life cycle.

User Experience testing (optional)

Optioneel kan Gillz jouw organisatie ook helpen met User experience testing. Onze UX/UI specialist en marketeers hebben ervaring met het testen en verbeteren van user interfaces.

User experience testing
Functional testing

Functional testing (optional)

Functionele applicatietesten worden vaak uitgevoerd tijdens het bouwen van een software applicatie. Onderdelen hiervan zijn unit tests, integration testing en inter-system testing. Mocht jouw organisatie behoefte hebben aan één van deze testen, neem dan contact met ons op!

Code Quality

De kwaliteit van code is enorm belangrijk. Is de code leesbaar? Kunnen andere developers verder met de code? Worden best practices gebruikt? En is de code schaalbaar opgezet? Allerlei vragen waar onze experts antwoorden op geven.

Documentation

Is er documentatie bij de code? Is de documentatie duidelijk? Staan de belangrijkste functies en risico’s van de software beschreven? Dat zoeken wij voor jullie uit!

Version control

Version control is enorm belangrijk geworden voor bedrijven die hun software doorontwikkelen. Goed versiebeheer maakt doorontwikkeling minder tijds- en kostenintensief.

CD/CI

Continuous integration (CI) en continuous delivery (CD) beschrijven de werkwijze en procedure van jullie software code. Wij checken de inrichting van jullie pipelines en environments.

Bug life cycle testing

Binnen software testing kijken wij ook naar de manier van bugs en errors registreren en oplossen. Dit wordt ook wel bug life cycle testing genoemd.

Upgrade testing

Applicaties maken gebruik van software talen, frameworks en packages. Deze dependencies worden niet altijd geüpdate, waardoor support wegvalt met alle gevolgen van dien.

Recovery testing

Mocht de applicatie crashen dan wil je dat het systeem goed hersteld wordt en back-ups heeft. In de recovery test analyseren we deze situatie.

Penetration testing

In de penetration test gaan we nog een stap verder en kijken we of we het systeem kunnen hacken met brute forcing en injections.

Vulnerability testing

Security is belangrijk. Met de vulnerability test checken we of ongeautoriseerde gebruikers bij gevoelige informatie kunnen komen.

Volume testing

De volume test is ontworpen om de applicatie reactie(tijd) te meten wanneer er veel verkeer is.

Stress testing

Bij het stresstesten controleren wij de stabiliteit en betrouwbaarheid van de applicatie wanneer er veel verkeer is.

Load testing

Tijdens de loadtest kijken we hoe de applicatie functioneert onder normale omstandigheden.

Plan een Software Test in met één van onze experts of vraag om meer informatie over onze dienstverlening.
Bob vdP
Bob van der Panne
Bedrijfsanalist
Software Test aanvragen
1
Versturen