Zonder user experience design wordt het gewenste resultaat nooit behaald.
UX design voor app

Waarom User Experience Design zo belangrijk is voor jouw bedrijf

Goed ontwerp kan leiden tot een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering en tot een hogere tevredenheid. Maar om tot een goed ontwerp te komen is kennis van user experience nodig.

Wat is user experience design (UX) eigenlijk?

Binnen user experience design (UX of UXD) staat het optimaliseren van de gebruikerservaring centraal. Goed ontwerp draait niet om esthetiek, maar om het aansluiten op de verwachting van gebruikers. Door tijdens het ontwerpen van een applicatie of website al na te denken over de het doel dat een gebruiker kan hebben, neemt de effectiviteit van je kanaal toe. Een mooi voorbeeld van goed user experience design is de zoekmachinepagina van Google. Deze pagina bevat twee elementen: een zoekbalk en een knop om de zoekopdracht uit te voeren. Dat is alles wat de gebruiker nodig heeft om zijn of haar doel te bereiken. Zo simpel kan goed ontwerp zijn.

Naast dat een ontwerp effectief moet zijn is de snelheid en het gemak waarmee de gebruiker zijn of haar doel kan bereiken ook een belangrijk aspect. UX-design dient alle barrières en obstakels weg te nemen uit de klantreis. Gebeurt dit niet dan kan dat gebruikers kosten of leiden tot onwenselijke klantreizen.

Direct contact opnemen

Hoe Gillz UX-design inzet voor jou

Kortom, goed ontwerp is belangrijk en Gillz kan jouw bedrijf daarbij helpen. Zowel bij het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties, mobile apps als bij online marketing houden wij rekening met de wensen van de gebruiker. Bij het ontwerpen van bedrijfsapplicaties nemen wij samen met jou door welke bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen worden en hoe we het jou en je personeel zo makkelijk mogelijk kunnen maken. Tijdens de ontwikkeling van mobile apps maakt Gillz gebruik van native componenten voor de best mogelijke performance en gebruikerservaring. Maar ook nadat een applicatie beschikbaar is voor gebruikers, wordt er nog doorontwikkeld. Door data driven te werken kunnen oneffenheden in de applicatie gedetecteerd worden waarna ons team van experts aan de slag gaat om het ontwerp nog beter te maken. Zo integreren wij UX-design in al onze diensten.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: