Al het PR-materiaal op 1 plaats. Spread the word!
StayClose PR cover image

StayClose: PR-materiaal

Wij zijn enorm blij met alle aanvragen, verzoeken en PR-aandacht die StayClose krijgt. Om jullie zo goed mogelijk te helpen om de juiste informatie te delen met de wereld hebben wij al ons promotiemateriaal verzameld. Zo maken we jullier leven graag een stukje makkelijker. Spread the word!

Wat is StayClose

StayClose is een app die familie en vrienden in staat stelt om eenvoudig video’s te delen en te videobellen met dierbaren met dementie. De StayClose app werkt zonder al teveel poespas en is speciaal ontworpen voor deze specifieke doelgroep.

Wat StayClose uniek maakt is de samenwerking tussen zorgprofessionals en IT-specialisten. Het IT-bedrijf Gillz ontwikkeld StayClose samen met GZ-psycholoog Bente van der Lelij waardoor de mobiele app naadloos aansluit op de dagelijkse zorg voor mensen met dementie.

Toen Bente van der Lelij tijdens haar werk zag hoe door de coronacrisis bewoners van hun dierbaren afgesloten werden, is zij direct met Gillz om tafel gaan zitten. Bente van der Lelij: “Door de coronacrisis is dit in een stroomversnelling gekomen”. Drie weken later stond er een testversie. Op dit moment bevindt StayClose zich aan het einde van de testfase.

› Hier kunt u het uitgebreide persbericht lezenContactpersonen voor vragen en meer info

Bente van der Lelij

Projectmanager &
GZ-psycholoog

Bob van der Panne

Commercieel directeur

Bart Evers

Operationeel directeur

Daniël Schneiders

Marketing managerBeeldmateriaal - StayClose

Logo's


Screenshots Familie app

familie - Videoinstructies - StayClose
familie - Videobellen - StayClose
familie - Contacten - StayClose
familie - Afbeelding toevoegen - StayClose

Overige visuals
Kernzinnen en bewordingen - StayClose

Kernzinnen

 • StayClose is een uniek initiatief ontstaan vanuit de zorg voor mensen met dementie: het gebrek aan contact met familie in combinatie met de toegenomen werkdruk vraagt om een snelle, maar slimme oplossing.
 • Reguliere toepassingen werken vaak niet bij mensen met dementie.
 • Zorgprofessionals werken op dit moment keihard om ervoor te zorgen dat iedere bewoner zich veilig en goed voelt.
 • Het stelt mensen met dementie gerust en verkleint de kans op eenzaamheid.
 • Het directe contact geeft mensen met dementie een gevoel van veiligheid, houvast en structuur.
 • Emeritus-hoogleraar Volksgezondheid Guus Schrijvers benadrukt het belang van videoberichten:. “Ik ondersteun dit soort initiatieven van harte. Met name de inboxfunctie, waar dierbaren videoberichten kunnen achterlaten, biedt een uitkomst voor mensen met dementie”.

Bewoordingen

 • Mensen met dementie
 • Bewoners
 • Zorgprofessionals
 • Videocontact
 • Video’s delen en videobellen
 • Sociaal isolement
 • Dierbaren
 • Familie en vriendenPersberichten en content - StayClose

Artikel waardigheidentrots.nl - Gedeeld door Minister van Volksgezondheid

Door de uitbraak van het coronavirus hebben verpleeghuizen de deuren voor bezoekers gesloten. We zetten een aantal handige hulpmiddelen over contact op afstand in de zorg op een rij, waardoor mantelzorgers, vrijwilligers en familieleden toch nog contact kunnen blijven houden met cliënten.

› Hier kunt u het uitgebreide persbericht lezen


Radio Studio AlphenHet AD - StayClose in de krant

AD krantenartikel - StayClose


De productinformatie pagina StayClose

StayClose is een app die familie en vrienden in staat stelt om eenvoudig video's te delen en te videobellen met dierbaren met dementie. Zo draagt de app bij aan het welzijn van de bewoners in uw zorginstelling. Om zo goed mogelijk voor deze kwetsbare groep te kunnen zorgen, zijn wij begonnen met de ontwikkeling van een applicatie speciaal voor deze situatie.

› Hier kunt u de volledige pagina bekijken


Artikel 3 - StayClose in vergevorderd stadium

We zitten momenteel al een aantal weken in een “intelligente lockdown” en het vooruitzicht is dat dit nog geruime tijd zo blijft. Daardoor beseffen we steeds meer dat we aanpassingen moeten gaan maken in onze levensstijl en onze manier van werken. Zo ook in de zorg. Met StayClose werken wij aan een app die mensen met dementie in staat stelt om via videodelen en videobellen contact te houden met dierbaren.

› Hier kunt u het volledige artikel lezen


Artikel 2 - Zorgprofessionals betrokken bij de ontwikkeling ...

StayClose is een uniek initiatief ontstaan vanuit de zorg voor mensen met dementie: het gebrek aan contact met familie in combinatie met de toegenomen werkdruk vraagt om een snelle, maar slimme oplossing. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. De kracht van StayClose zit in de nauwe samenwerking met zorgprofessionals.

› Hier kunt u het volledige artikel lezen


Artikel 1 - StayClose, videocontact voor mensen ...

De coronacrisis heeft de komende maanden een enorme impact hebben op de zorgsector. Niet alleen op ziekenhuizen, maar ook op zorginstellingen voor ouderen en gehandicapten. En dat brengt veel uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor de zorg van, maar ook voor het welzijn van de mensen in deze zorginstellingen en hun dierbaren.

› Hier kunt u het volledige artikel lezen

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bart
Bart Evers
Business Unit Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen