Activeer positieve herinneringen voor een fijnere start van de dag

Tips voor het maken van jouw eerste videoboodschap

Ja, het is zo ver! We kunnen niet wachten om onze ouders, geliefden, broers, zussen of vrienden op te vrolijken en gerust te stellen met een persoonlijke boodschap. Alleen waar begin je? Geen zorgen, wij gaan jou helpen. Onze Bente geeft vanuit haar ervaring als GZ-psychologe tips voor het opnemen van jouw eerste StayClose video.

De kracht van videoboodschappen

Door het opnemen van een videoboodschap kan iemand met dementie op het moment dat het nodig is familie zien. Bijvoorbeeld bij het naar bed gaan, opstaan of op andere moeilijke momenten. Op het moment van afspelen is de ervaring dat er vaak herkenning optreedt, het moment doorbroken wordt en er een positief effect op de stemming zichtbaar is. En vaak is hier helemaal niet zo veel voor nodig: het zien en horen van een dierbare maakt al het verschil.

ideeën voor jouw eerste videoboodschap

Ieder begin is lastig, maar vanuit StayClose willen we jou enorm graag helpen! Wij zijn namelijk meer dan een communicatieplatform. Ons doel is om het contact tussen jou en jouw dierbaren te faciliteren en hierin ondersteuning te bieden waar nodig. Met een paar tips van professionals wordt jouw videoboodschap nog waardevoller.

Samen herinneringen ophalen

Juist bij dementie zijn oude herinneringen belangrijk. Vaak liggen ze deze herinneringen nog wel ergens opgeslagen, maar heeft iemand wat hulp nodig bij het ophalen hiervan. Door te vertellen over een oude positieve herinnering, iets wat jullie altijd deden of een hele specifieke, activeer je deze bij de persoon met dementie. Ga bijvoorbeeld naar een bekende plek en neemt iemand letterlijk mee, zoals bij deze wandeling.

Deel momenten uit jouw dagelijks leven

Veel gebeurtenissen in het dagelijks leven ontgaan mensen met dementie. Door deze te filmen, kan iemand toch nog betrokken blijven en momenten meegenieten van bijvoorbeeld de (klein)kinderen. Maar ook onderwerpen als verjaardagen, huisdieren of een leuk uitje zijn plezierig om naar te kijken. Een kort fragment daarvan kan al zorgen voor een grote glimlach, zoals deze baby.

Biedt hulp vanaf een afstand

Sommige momenten op de dag kunnen moeilijk zijn, bijvoorbeeld het opstaan. Door juist specifiek voor deze momenten een video op te nemen, kun je op afstand van grote betekenis zijn. Wens iemand een goedemorgen, activeer de positieve herinneringen en help hiermee met een fijnere start van de dag.Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen