Ingebouwde modules voor authenticatie, caching, security en meer
NestJS cover photo

NestJS als backend framework voor modern applicaties

De backend is de motor van moderne applicaties. Het verzorgt de interactie tussen gebruikersinterface (frontend) en databases, beheerd gebruikersrollen en authenticatie en voorziet de applicatie van business ruling. Helaas is het ook het minst tastbare ingrediënt van een applicatie die vaak alleen zichtbaar wordt wanneer het gedrag van de applicatie niet voldoet aan de verwachting van de eindgebruiker. Om wel aan deze verwachtingen te kunnen voldoen maken wij gebruik van NestJS. Een compleet backend framework met een stabiele community. Hierdoor kunnen we jouw applicatie voorzien van een stabiele backend.

Wat is NestJS?

NestJS is een framework voor het ontwikkelen van efficiënte en schaalbare server-side applicaties. Hiermee is het uitermate geschikt als backend framework in combinatie met React (native). NestJS draait op Node.js en maakt gebruik van het veel gebruikte Express framework. Het kan geprogrammeerd worden in TypeScript en in JavaScript (ES6, ES7, ES8). Hiermee is NestJS een goed alternatief voor frameworks die gebaseerd zijn op PHP, dat afneemt in populariteit onder de nieuwste generatie programmeurs. De modulaire structuur van NestJS maakt het framework uitermate geschikt om code te hergebruiken en gemakkelijk in te haken op bestaande modules. Daarnaast heeft NestJS goede integratiemogelijkheden met de nieuwste technieken en tools in de markt zoals GraphQL, Swagger en socket.io.

“Nest provides an out-of-the-box application architecture which allows developers and teams to create highly testable, scalable, loosely coupled, and easily maintainable applications.”

De voordelen van NestJS en de JavaScript community

In het veranderende digitale landschap neemt JavaScript een steeds prominentere rol in waarbij talen als PHP en Ruby afnemen in populariteit. Wij merken als bedrijf dat het steeds lastiger is om goed opgeleide PHP programmeurs te vinden, terwijl de nieuwste generatie programmeurs wel geschoold zijn in JavaScript. Om aan te sluiten op deze trend in de markt is het van belang dat onze toolkit up-to-date blijft. Waardoor we jouw applicaties op een schaalbare en toekomstbestendige manier kunnen ontwikkelen. NestJS speelt daarbij een grote rol. Het framework heeft momenteel al een grote community achter zich staan en deze blijft groeien.


The rise of JavaScript and the decease of PHP


In bovenstaande grafiek is goed te zien dat de programmeertalen TypeScript en JavaScript, welke NestJS ondersteund, een grote groep maandelijkse actieve gebruikers hebben. Een gezonde stabiele community dus. En dat is belangrijk bij het kiezen van het juiste framework. De omvang en activiteit van een community is een goede indicator voor de levensvatbaarheid en de doorontwikkeling van een framework. In de grafiek is ook duidelijk te zien dat de PHP-community daalt in activiteit. Tijd om de omslag van PHP naar JavaScript/TypeScript te maken.

De voordelen van NestJS ten opzichte van andere backend JavaScript frameworks is de volledigheid van de toolkit en de modulaire structuur. Zo heeft het framework ingebouwde modules beschikbaar voor authenticatie, database management, file upload, caching, security en nog veel meer. Hierdoor kan een applicatie sneller opgebouwd worden. Daarnaast biedt het gebruik van een framework voor generieke features zoals authenticatie een ander voordeel. Achter het NestJS framework zit een enorme community waardoor de doorontwikkeling van basisfunctionaliteiten veel sneller en soepeler verloopt. Zo blijft jouw applicatie up-to-date zonder toren hoge ontwikkelkosten.

Wil je een prijsindicatie of sparren over de mogelijkheden?
Bob vdP
Bob van der Panne
Commercieel Manager
Kan ik met je meedenken?
1
Versturen

Wellicht ook interessant: