Xamarin app ontwikkeling

Ontwikkel met Xamarin voor native apps voor iOS, Android en Windows

Wij ontwikkelen, naast specifieke Android en iOS apps, ook apps met Xamarin. Apps die met Xamarin ontwikkeld zijn resulteren in een 100% native app voor iOS, Android en Windows Phone. Dit levert een flink besparing in ontwikkeltijd op zonder in te boeten op snelheid van de app en op user experience. Wij kunnen uw app ontwikkelen of Xamarin developers leveren als u met capaciteitsuitdagingen kampt.


Heeft u een idee? Wilt u uw commerciële bereik vergroten of werkt u in uw onderneming al met interne Xamarin apps, maar heeft deze een upgrade nodig/functioneert deze niet goed genoeg meer? Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom een Xamarin app laten maken een goed idee is.

Mobiele oplossingen zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Of het nu gaat om social media, shops, parkeren of gestroomlijnde bedrijfsprocessen: apps zijn niet meer weg te denken. Gillz bedenkt en ontwikkelt intelligente apps en onze kracht ligt op de combinatie van denken en doen. Ons team van businessanalisten, ervaren projectmanagers en gepassioneerde developers helpt bij het uitdenken van apps en gebruiken hier bedrijfsprocessen als vertrekpunt. En we zijn in staat dit vervolgens in een praktisch resultaat te gieten; het bouwen van een app. Wij zijn de partner die meedenken en daarom bouwen wij apps in Xamarin: omdat dit de klant een aanzienlijk voordeel oplevert.

Native vs Xamarin

Native ontwikkelen kent een aantal voordelen, zoals snelheid en het gebruik kunnen maken van devicefuncties. Maar het grote nadeel is natuurlijk het feit dat voor elk platform (Android, iOS, Windows) een aparte app moet worden ontwikkeld. En daarmee dus ook UI/UX en onderhoud.

Xamarin is een platform waarin een ontwikkelaar in staat is om in C# (.Net) een app te bouwen die geïnstalleerd kan worden op Android, iOS en Windows. Het voordeel van Xamarin is dat de business logica en communicatie met platform API’s maar op één plek worden geschreven maar wel op alle platformen gebruikt kunnen worden. Daarnaast zorgt Xamarin ervoor dat UX/UI verschillen op Android, iOS en Windows apparaten automatisch worden opgelost.
Voorbeeld: iPhone gebruikers zijn gewend om, als ze in een bepaald item binnen een app beland zijn, terug te gaan naar het overzichtsscherm met een Terug-knop linksboven in het scherm. Terwijl Android/Samsung gebruikers juist weer gewend zijn de fysieke knop rechtsonder het scherm te gebruiken. Xamarin houdt hier rekening mee.

In de afgelopen jaren heeft er rondom Xamarin een enorme doorontwikkeling plaatsgevonden en inmiddels kan men nu rustig spreken van een volwassen platform. Zeker met Microsoft als partij achter Xamarin (Microsoft nam het in 2016 over) maakt het de technologie nóg interessanter om in te zetten.

Voordelen op een rij

Het inzetten van Xamarin heeft een aantal voordelen, waarvan we de belangrijkste even op een rij zetten:
Sneller apps bouwen voor meerdere platforms
Ook onderhoud is sneller en efficiënter omdat er sprake is van maar één codebase
Met de taal C#/.Net ontwikkelen we binnen Xamarin in een veelgebruikte technologie vanuit Microsoft waardoor onderhoud en doorontwikkeling van uw app gewaarborgd is

Benieuwd wat Xamarin voor u kan betekenen?

Omdat een keuze voor een ontwikkelplatform een fundamentele keuze is voor de toekomst bekijken we graag samen uw situatie. Laat in het formulier aan de rechterkant uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Xamarin ontwikkelaars

Onze Xamarin ontwikkelaars realiseren al uw wensen, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Gillz huisvest nog veel meer kennis en talent. Zo kunt u bij ons terecht voor webapplicaties en PHP programmeerwerk evenals voor slim software nabouwen. Wij maken het voor u werkelijkheid.

Op zoek naar specifieke experts in development of zoekt u uitstekende Xamarin ontwikkelaars voor het maken van uw Xamarin app? Wij staan natuurlijk dagelijks voor u klaar. Maak een afspraak, wij helpen u verder met het realiseren van uw plan.


Rogier Schippers - Technisch Directeur
Kan ik u helpen?

Sparren over de mogelijkheden of een kostenindicatie? Mail of bel direct Rogier Schippers.