| minder coderen, meer modelleren | met een technische blik bouwen aan applicaties |
Mendix Trainneeship bij Gillz

Vacature Traineeship Mendix business consultant

Lijkt het jou tof om samen met ons de beste oplossingen te bouwen voor onze klanten en krijg je energie van analytische puzzels en constructief samenwerken? Heb je IT-skills en affiniteit, maar denk je ook graag mee met de klant? Dan is onze rol van Junior Mendix Business Consultant iets voor jou! Een job waarin je bij meerdere organisaties een kijkje in de keuken neemt en zowel op IT als op consultancy vlak verder groeit, gesteund door collega’s van Gillz.

Over de baan

Van Rapid mendix developer naar Advanced Mendix business consultant

In het eerste deel van het traineeship, ongeveer 10 weken, volg je onderstaand programma:

Basis bootcamp web – Een optioneel onderdeel, afhankelijk van jouw kennis. Hierin krijg je uitleg over HTML/CSS/JavaScript en algemene internet principes zoals wat is een database.

Mendix tutorial – Hier volg je een learning path van Mendix om kennis te maken met de modeler en aan de hand van een tutorial de eerste stappen te maken naar het bouwen van een app.

🎉 RAD examen – Direct na het volgen van de tutorial ga je op voor je Rapid Application Developer Exam.

Eerste project – Hier ga je een eigen idee uitvoeren. Het eerste project dient om meer gevoel te krijgen voor de modeler. Tijdens dit project wordt er op veel basisprincipes dieper ingegaan. Samen met je trainer bespreek je het idee om ervoor de scope van 2 weken te bewaken.

Project 'forum – In deze periode (max 2 weken) ga je een forum bouwen aan de hand van een aantal requirements. Je duikt dieper in security, het stijlen van de applicatie en gebruiksvriendelijkheid.

Project 'enquete – In deze periode (max 2 weken) ga je 2 versies van een enquette flow bouwen. Dit is een opdracht waarin business logica belangrijk is.

Deepdive 1 – Hier mag je aan de slag met een eigen idee, waarin je aantal (zelf te kiezen) features (noemen wij deepdives) verwerkt zoals published API, data migration of native mobile app. Hiermee zorgen we ervoor dat alle veel voorkomende aspecten bij het ontwikkelen minimaal 1x aan bod komen in het Mendix traineeship.

Deepdive 2 – Zelfde als Deepdive 1, maar dan met andere te behandelen features.

🎉 Scrum certificering – Tijdens het eerste deel van je traineeship behaal je je scrumcertificering.

Voor elke fictief Mendix project waar je aan werkt (behalve de eerste), krijg je een fictieve klant waar je mee gaat schakelen om de gevraagde applicatie op te leveren binnen de tijd. Hiermee leer je direct klantverwachtingen te managen en leer je hoe een klant/gebruiker tegen het gemaakte werk aan kijkt.

In het 2e deel van het traineeship ga je als junior mendix consultant meelopen op projecten bij bestaande klanten. In deze periode zit je een aantal keer per week met jouw coach over je voortgang; waar loop je tegen aan, waar wil je extra uitleg over en je krijgt tips voor de komende dagen.

Na ongeveer een half jaar ben jij klaar voor het Mendix Advanced examen en dan vieren we een feestje🎉🎉.

Hierna ga je steeds meer zelfstandig werken aan projecten (uiteraard in een team). Projecten variëren in duur, afhankelijk van de vraag en complexiteit van de opdracht. Jij werkt daarbij de ene keer op locatie bij de klant, soms vanuit huis en dan weer op kantoor bij Gillz. Een afwisselende rol, waarin je vanuit ons veel verantwoordelijkheid krijgt met de daarbij horende flexibiliteit en ontwikkelmogelijkheden.

Stel je vraag hier!

Onze wensen, jouw skills

Met jouw kennis en enthousiasme wil jij bedrijven helpen bij de digitale transformatie die ze doormaken. Jij hebt de drive om het beste product te leveren; een product waar je trots op bent.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde technische of cijfermatige studie studie in (bedrijfskundige) Informatica, Business IT & Management, Natuurkunde, Toegepast wiskunde, Human Technology, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar*;
 • Affiniteit met software ontwikkeling;
 • Ervaring met low-code platforms als Mendix of programmeerervaring in bijv. Java, Javascript of HTML/CSS is een pré;
 • Goede en prettige communicatieve vaardigheden;
 • Analytisch denkvermogen;
 • Een flexibele en pragmatische instelling;
 • Heel veel positieve energie;
 • Nieuwsgierigheid naar de wereld en de mensen om je heen;
 • Vooral graag wat humor!

* Heb je hbo/Wo niveau en op een andere manier IT ervaring opgedaan, dan horen we ook graag van jou!

Werken bij Gillz

Meer dan een baan

Gillz bedenkt en ontwikkelt intelligente bedrijfsapplicatie en apps voor web, iOS en Android. Hier zijn wij goed in. En dat zie je ook aan onze medewerkers; jouw toekomstige collega’s. Je hebt dus een groep ervaren collega’s om je heen waar je mee kunt sparren en die elkaar uitdagen. Om met elkaar elke dat een stukje beter te worden vinden we ontwikkeling erg belangrijk; iedere medewerker loopt voorop in ons vakgebied.

Wat krijg je?

 • Een hechte organisatie met ambitie en een serieuze aanpak;
 • Een intensief traineeship Mendix business consultant door een ervaren Mendix trainer;
 • Een gezellig team met Mendix experts;
 • Een modern kantoor in het centrum van Alphen aan den Rijn, van alle gemakken voorzien (met oa stand-up desks) en direct naast het station;
 • Een uitdagende functie waarbij veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Vrijheid en autonomie in het nemen van ownership;
 • Een goed salaris met een persoonlijk ontwikkelingsplan;
 • Salaris voor later dankzij een collectief pensioenplan;
 • Flexibiliteit; of je nu wat langer door wilt slapen, of dat je juist lekker op tijd naar huis wilt; bij Gillz kan het allebei. We starten bij ons tussen 07.30 uur en 10.00 uur;
 • Heldere groeipaden met ruimte voor jouw wensen en ambities;
 • Ook handig: Een mobiliteitsvergoeding, telefoon en laptop;
 • En last but not least: gezelligheid in onze eigen gameroom met play seat en flipperkasten, hackatons, LAN-party’s en nog meer!

Solliciteer direct!

Motivatie*
Formaat: PDF
CV*
Formaat: PDF
Verstuur mijn sollicitatie
Heb je nog vragen voordat je solliciteert? Neem dan contact op.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Bart
Bart Evers
Business Unit Manager
Nog vragen voordat je solliciteert?
1
Versturen